"Her Yerde Ben de Varım" - Sağlıklı Besleniyorum

02.05.2024 48

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Her Yerde Ben de Varım" projesi kapsamında, sağlıklı beslenme bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla bir etkinlik gerçekleştirildi. 2 Mayıs 2024 tarihinde, il milli eğitim müdürlüğü bünyesinde görevli uzman; Ceren Koçlardan  okulumuzda öğrencilere sağlıklı beslenme konusunda eğitim verdi. Etkinlik kapsamında, öğrencilere dengeli ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırmak için önemli bilgiler paylaşıldı.

Öğrencilere beslenme piramidi, doğru besin seçimi ve sağlıklı atıştırmalıklar gibi konularda detaylı bilgiler aktarıldı. Öğrencilere, günlük hayatta doğru besin seçimlerini yapmaları konusunda ipuçları verildi. Ayrıca, fast food ve hazır gıdaların sağlığa olan olumsuz etkileri de vurgulandı. Öğrenciler, sağlıklı beslenmenin vücutlarına ve genel sağlıklarına olan olumlu etkilerini daha iyi anlamaları için interaktif örneklerle bilgilendirildi.

Etkinlik, öğrencilerin sağlıklı yaşam bilincinin geliştirilmesine ve beslenme alışkanlıklarının olumlu yönde değişmesine katkı sağladı. Okulumuz, bu tür etkinliklerle öğrencilerin sağlıklı yaşam ve beslenme konularında bilinçlenmesini desteklemeye devam edecektir.

 

02-05-202402-05-2024